Reisleider

Gersom van der Elst

Kenmerken

Algerije is, sinds Sudan in twee landen uiteenviel, het grootste land van Afrika. Voor veel Nederlanders is het terra incognita, een onbekend land waar je niet snel aan denkt bij het zoeken van een vakantiebestemming. Het is heel geschikt voor een Avantareis, want een reis door Algerije voelt nog echt als een avontuur.

Het grootste, zuidelijke deel van het land bestaat uit woestijn, de Sahara. De landschappen met rode zandduinen, grillige rotsformaties en bergen zijn adembenemend. Dit deel van het land is zeer dunbevolkt. De meeste mensen wonen in de bergachtige kuststreek, waar ook de mooie, witte hoofdstad Algiers ligt. Algerije is een voormalige kolonie van Frankrijk, waardoor je nog steeds overal Franse invloeden ziet. Een croissant als ontbijt? S’il vous plait! Hoewel Arabisch en Berbers de officiële talen zijn, spreken veel mensen ook Frans.

In de verschillende natuurreservaten die Algerije rijk is, zijn meren, watervallen, rivieren, grotten, bijzondere vogel- en diersoorten en nog veel meer te vinden. Ruïnes uit een ver verleden en monumenten met een recentere geschiedenis zijn er ook. Algerije heeft reizigers superveel te bieden, en we hopen er in acht dagen zoveel mogelijk van te zien. Toch draait het tijdens deze reis vooral om het beter leren kennen van dit onbekende land. Dat doen we door rond te reizen met ons eigen vervoer en overal in gesprek te gaan met de locals. Van wantrouwige politieagenten tot nieuwsgierige kinderen en van gastvrije Berbers tot gewiekste verkopers – ze maken deze reis onvergetelijk!

De reissom is inclusief autohuur (excl. brandstof en afkoop E.R.). De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor maaltijden, evt. overige vervoerskosten (tol), en evt. overnachtingskosten.
Voor Algerije is een visum nodig. Je paspoort moet op het moment van aankomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

De foto’s komen uit het Avanta-archief en zijn gemaakt in 2010, toen we met de VW-bus door Noord-Afrika reisden.

€1049,- €890,- * Bijkomende kosten €250,- * Bij boeking voor 01-11-2024
Reiscode
25-ALE-55
Vertrek
26-04-2025
Reisduur
8 dagen
Bestemming
Algerije
Reisleider
Gersom van der Elst

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!