menu

Hulp

Op de homepage kun je een reis uitzoeken op leeftijd of op soort reis.

De leeftijdscategorieën:


- Jeugdreizen: 17 tot 25 jaar

- Jongerenreizen: 20 tot 36 jaar

- Plusreizen: alle leeftijden, van 20 tot 59 jaar


De soorten reizen:


- Kampeerreizen: dit zijn reizen waarbij (veelal in het wild) gekampeerd wordt

- Hotelreizen: reizen waarbij gebruik wordt gemaakt van hotelovernachtingen

- Vliegreizen: reizen waarop heen en/of terug gevlogen wordt


Bij sommige reizen worden het kampeerreis-symbooltje én het hotelreis-symbooltje getoond. Bij deze reizen wordt zowel gekampeerd als in hotels overnacht.


- All in-reizen. Zie de rubriek Veelgestelde vragen, met name dit gedeelte:

Met 'all in' bedoelen we dat de maaltijden, koffie, thee en melk bij de reissom zijn inbegrepen. Iedere avond wordt er met de meegenomen kookuitrusting en ingrediënten een voedzame warme maaltijd klaargemaakt. Ook het vervoer, brandstof en tol zijn in principe voor rekening van Avanta (m.u.v. de binnenlandse veerpontjes vnl. binnen Noorwegen), zodat je nauwelijks extra kosten zult hebben. De kosten die je op reis maakt zijn dus uitgaven van persoonlijke aard, zoals consumpties en souvenirs. Verder gaan we bij all in-reizen uit van wildkamperen. Zou er een keer op een camping worden gekampeerd of in een hostel geslapen, dan zijn die kosten voor rekening van de deelnemer.
Excursies zijn uiteraard niet verplicht en dus ook niet bij de reissom inbegrepen. Op deze manier kom je niet voor veel hogere uitgaven dan verwacht te staan en betaal je niet voor iets wat je niet krijgt. De kosten voor het aanvragen van een paspoort of een - in enkele gevallen - noodzakelijk visum zijn niet bij de reissom inbegrepen.


Op de pagina met het reisaanbod kun je ook heel gericht zoeken op de bestemmingen in het reisaanbod.

Let op! Wanneer je bij type reis bijvoorbeeld 'openbaar vervoer' selecteert en vervolgens bij bestemming 'Noorwegen' kiest, zullen er waarschijnlijk geen resultaten naar voren komen, aangezien we geen openbaar vervoer-reizen naar Noorwegen organiseren. We organiseren dan dus wel reizen naar Noorwegen, maar alleen met eigen Avanta-vervoer. Wanneer de linker-knop op 'alle typen' staat, zullen wel alle reizen naar Noorwegen worden weergegeven.

Wil je alleen een kort overzicht inzien van alle reizen die we aanbieden? Klik dan hier.