menu

Reisaanbod 2018

± 14 dagen Japan (Shikoku en Kyushu)

Reiscode:18-JAP-75

Vertrek:27 april 2018

Reissom:€1599

Aanbetaling:€1599

Restant:€0

Bijkomende kosten:€350

 
kaart
Reisleider(s)

Ervaringen van een deelnemer

Foto's

Nog één plaats op deze reis. Shikoko en Kyushu, in grootte het derde en vierde eiland van de Japanse archipel, zijn onvoorstelbaar mooi en zeker in de lente is de schoonheid onovertroffen en ideaal voor een wildkampeerreis. Het klinkt misschien allemaal wat lyrisch, maar als je deze reis boekt, zul je gaan begrijpen waarom. Vulkanen, prachtige baaien om een verfrissende duik in te nemen, bijzondere tuinen, rijstterrassen, groene bossen, klaterende beekjes en romantische dorpen. Overal tempels die met hun rood witte kleuren mooi afsteken tegen de achtergrond van groene berghellingen of een azuurblauwe zee. De superbeleefde en vriendelijke Japanners en de afwezigheid van criminaliteit maken de reis extra aangenaam.

Ondanks dat het een westers land is, is reizen hier toch echt een exotisch avontuur. De cultuur, de taal, het schrift, het eten... alles is compleet anders dan thuis. En niet te vergeten het eiland Dejima in de haven van Nagasaki waar 218 jaar lang alleen Nederlanders woonden en (ja, je leest het goed!) Huis ten Bosch: een stad waar gewoond, gewerkt en geleefd wordt zoals wij dat hier in Nederland doen en waar je bloembollenvelden vindt, waar Hollandse molens draaien, je een 'patatje met' kunt bestellen en een rondvaart door de grachten kunt maken... En in datzelfde Japan kun je ook naar het atoommuseum, in de stad die in augustus 1945 door een atoombom werd vernietigd. Wanneer je dit bezocht hebt, snap je heel veel meer van de ruzie tussen Trump en Kim. Dit alles maakt een eerste bezoek aan Japan leerzaam en overweldigend in de positieve betekenis van het woord!

Een reis voor mensen die ervan houden om iedere dag een aantal kortere en soms wat langere wandelingen te maken zowel door de natuur als door dorpen en stadjes. Wat ons betreft de ideale manier om een land te leren kennen en onverwacht allerlei moois tegen te komen.

De reissom is inclusief autohuur (excl. brandstof en afkoop E.R.). De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor maaltijden, evt. overige vervoerskosten (tol) en evt. overnachtingskosten.

Terug naar het reisoverzicht