menu

Reisaanbod 2018

± 19 dagen avontuur in Namibië en Botswana

Reiscode:18-NAB-241

Vertrek:14 augustus 2018

Reissom:€1695

Aanbetaling:€1695

Restant:€0

Bijkomende kosten:€400

 
kaart
Reisleider(s)

10 pluspunten van deze reis (vervang in nr. 1 de winter door de kwakkelzomer :))

 

Op safari, een ervaring die nergens mee te vergelijken is.

Foto's

Tijdens deze reis brengen we een deel van de tijd door in het grootste wildpark van Afrika: het Namib Naukluft National Park. Hierin ligt de Namibwoestijn, en daarin ligt weer de beroemde Sossusvlei. De rode duinen en de droge vlaktes met hier en daar het skelet van een boom zijn van een onwerkelijke schoonheid. Het is vreemd dat iets wat zo dor en doods is toch zo mooi kan zijn. Andere gebieden in het land, zoals Etosha Park, bruisen juist weer van het leven. Giraffes knabbelen aan de top van een acacia. Impala's steken met schichtige, maar o zo sierlijke sprongen de weg over. Tussen de struiken ontdekken we een chagrijnige buffelmama met haar jong. Hoog in een boom hangt een wevervogelflat, het kunstig geweven nest van tientallen vogelfamilies. In andere bomen en struiken hangen eengezinswoninkjes, wiegend in de wind. Als we ons 's morgens vroeg of bij het vallen van de schemering bij een waterpoel verschansen, komt het ene na het andere dier tevoorschijn om zijn dorst te lessen. Het voelt bijna als een film, zo onwerkelijk is het om al die dieren in het echt en zo dichtbij te zien.


In Namibië gaan we o.m. nog naar de Fish River Canyon, een kloof die vaak vergeleken wordt met de Grand Canyon in de VS. We kunnen hier schitterende wandelingen maken. Dat belooft spectaculaire rotsformaties en vergezichten! We bezoeken ook Walvisbaai, dat ooit zo'n 85 jaar in Nederlandse handen was en waar het roze ziet van de flamingo's. In Swakopmund, de enige stad in zwart Afrika waar de blanken in de meerderheid zijn, is veel Duitse architectuur bewaard gebleven. Het Skeleton Coast Park is een zeer droge streek die niet voor niets zo'n lugubere naam heeft. Niet alleen liggen hier veel scheepswrakken voor de kust, de drenkelingen spoelden aan in een gebied waar geen druppel zoet water te vinden was en kwamen alsnog om van de dorst. Je mag dit ruige park alleen bezoeken als je minstens 1,5 liter water en iets te eten bij je hebt.
We rijden de prachtige route naar Kaokoveld, waar de Himba's leven, een stam die eeuwenoude gewoontes in ere houdt.

In Botswana gaan we ondermeer op safari in de waterrijke Okavango-Delta, een gebied met seizoensgebonden overstromingen. Hier zien we weer heel andere diersoorten dan in het droge Etosha Park in Namibië. Ook net over de grens in Zuid-Afrika gaan we nog een keer op safari, dan in Pilanesberg national park.

Kortom, dit wordt een mooie mix van mensen en dieren, woestijnen en moerassen, steden en landschappen. Hoewel we het nodige zullen reizen, is er ook zeker tijd om dit reizen af te wisselen met mooie wandelingen. En reizen in deze regio is absoluut geen straf omdat onderweg heel veel moois te zien is!

 

We vliegen retour op Johannesburg.

Huurauto's zijn (excl. brandstof en afkoop E.R.) bij de reissom inbegrepen.

De bijkomende kosten zijn verder o.a. bedoeld voor tol, border crossing fees, maaltijden, evt. campingovernachtingen en excursies.

Terug naar het reisoverzicht