menu

23 dec volgt
het zomeraanbod

± 19 dagen Indonesië: Bali, Lombok en Sumbawa

Reiscode:17-SUMB-290

Vertrek:31 oktober 2017

Reissom:€1660

Aanbetaling:€1660

Restant:€0

Bijkomende kosten:€550

 
kaart
Reisleider(s)

Foto's

Nog (2) plaatsen. Zo'n vier eeuwen geleden koloniseerden onze voorouders vele landen en gebieden in de wereld, maar toen ze de schoonheid, vruchtbaarheid en vriendelijkheid van dit eilandenrijk ontdekten lieten ze veel van de andere kolonies een beetje aan hun lot over. Ze verzonnen een zeer sprekende koosnaam: Gordel van Smaragd en in die naam ligt wat je ziet als je vliegtuig de landing inzet: een onbeschrijfelijk prachtig lint van eilanden met alle mogelijke schakeringen groen.

De culturele diversiteit tussen de eilanden onderling is enorm. Je bent net te gast geweest op Lombok dat gestempeld wordt door de ingetogenheid van de Islam, je pakt de pont en even later loop je door het wilde Bali waar het Hindoeïsme de hoofdreligie is. En op zondag zit je gewoon in een kerk. Indonesië is op alle terreinen divers. Je kunt alleen al door dit land een wereldreis maken! Vulkanisch gebergte, tropische wouden en rijstterrassen. Kleine nederzettingen van vissers op witte en elders zwarte zandstranden, geïsoleerde dorpen hoog in de bergen van Bali waar de kinderen wegrennen voor je witte gezicht en op datzelfde Bali dorpen vol met westerse toeristen waar je bijna wordt aangevallen door de kinderen die je van alles en nog wat aan willen smeren. Oude steden zoals Yogyakarta en Bandung en de moderne hoofdstad Jakarta met meer dan tien miljoen inwoners. Indonesië heeft het allemaal en het doet wat met je.


Globale reisplanning onder voorbehoud:

Indonesië is bij jou misschien alleen bekend als ‘stukje' geschiedenis en doet je denken aan de VOC. Maar wist je ook dat Indonesië een keten van ruim 13.000 eilanden is tussen Azië en Australië, waarvan er ongeveer 3.000 bewoond zijn? Het zou je dus ongeveer een halve eeuw kosten om ieder eiland 1 dag te bezoeken.... Daarom beperken wij ons deze reis tot een paar eilanden, maar gaan we er zeker voor zorgen dat je zo veel mogelijk van de prachtige natuur en cultuur van Indonesië te zien krijgt! Uiteraard heeft ook het contact met de vriendelijke Indonesische bevolking een belangrijke plaats in deze reis.


We beginnen onze rondreis waarschijnlijk in Bima, de hoofdstad van Sumbawa. Sumbawa is een dunbevolkt eiland, waar men overwegend islamitisch is. In Bima staat de ‘Dalam Loka', het oude sultanpaleis, dat we zeker zullen gaan bezoeken. Ook zullen we gaan snorkelen aan een van de hagelwitte stranden die dit mooie eiland rijk is.
Vervolgens ga je, met een pont via Lombok, naar het eiland Bali. Dit eiland is overwegend hindoeïstisch, waardoor je het gevoel hebt weer in een heel andere wereld te zijn. Hier zullen we een deel van de Gunung Agung vulkaan beklimmen, de hoogste berg van Bali. Deze berg is ruim 3000 meter hoog en is bijna vanuit elk punt op Bali en de omliggende eilanden te zien. Onderweg zul je ook de vele rijstvelden en tempels zien die dit eiland heeft.

We vliegen heen naar Jakarta vanwaar we doorvliegen naar Bima om van daaruit door Indonesië te reizen. De bijkomende kosten zijn voornamelijk bedoeld voor een binnenlandse vlucht, ander vervoer, overtochten, maaltijden en overnachtingen. De vluchten naar Jakarta en de binnenlandse vlucht naar Bima zijn bij de reissom inbegrepen.

 

Het visum voor Indonesië kopen we bij aankomst op het vliegveld.

 

 

Terug naar het reisoverzicht