menu

Reisaanbod 2018

11-daagse retour-vliegreis naar Bosnië, Servië, West-Roemenië en Noord-Bulgarije

Reiscode:18-SB-141

Vertrek:16 juli 2018

Reissom:€790

Aanbetaling:€790

Restant:€0

Bijkomende kosten:€0

 

Elf dagen rondreizen door het hart van de oude Balkan. Wandelen en kamperen in de bergen, zwemmen in de Adriatische Zee... Weer zo'n heerlijke Avanta-wildkampeerreis, dé ultieme manier om je zomervakantie door te brengen!

We beginnen de reis waarschijnlijk in Kroatië, maar steken al snel de grens over naar Bosnië. Dan denk je misschien in eerste instantie aan de burgeroorlog begin jaren '90. Dit beeld zul je tijdens deze reis voor een deel bevestigd zien worden. Want door het hele land zie je nog altijd sporen van deze heftige geschiedenis. Kapotgeschoten huizen, afgezette mijnenvelden en verlaten dorpen zijn kenmerkend voor het veelal bergachtige landschap. Toch zal de ongerepte natuur en de vriendelijke bevolking ervoor zorgen dat je na deze reis een completer beeld hebt van dit mooie vakantieland.

 

Servië, een land dat qua landschap varieert van heel vlak tot heuvelachtig en bergachtig. En je vindt er nog veel ongerepte natuur: oude bossen, veel waterbronnen, riviertjes, meren en beken. Maar ook verschillende canyons en grotten. Het is erg leuk om het platteland van Servië te bezoeken en contact te leggen met de Serviërs. We komen waarschijnlijk nog in de Servische hoofdstad Belgrado, de stad die in de loop van de eeuwen vaak verwoest is (alleen al 5x gebombardeerd in de 20e eeuw) maar steeds weer herbouwd.

 

Roemenië en Bulgarije zijn geen landen die platgelopen worden door hordes toeristen. Voor ons wildkampeerders is dat ideaal! Mooie kampeerplaatsen voor het oprapen, in een groen dal aan een bruisend beekje bijvoorbeeld. De zomers zijn hier vaak heel warm, dus schaduw en fris water geven een kampeerplekje een vijfsterrenstatus. Ons entertainment bestaat uit een boer die langskomt op zijn ezeltje, een grote zeis in de hand. Of uit een geitenkudde, die al mekkerend het beekje oversteekt. Je weet het nooit en dat maakt Avantareizen zo verrassend en afwisselend.

 

We vliegen waarschijnlijk heen naar Dubrovnik of Split en terug uit Sofia.

 

 

Terug naar het reisoverzicht