menu

Reisaanbod 2018

12 dagen Georgië en Armenië

Reiscode:18-AG-118

Vertrek:10 juli 2018

Reissom:€1099

Aanbetaling:€1099

Restant:€0

Bijkomende kosten:€400

 
kaart
Reisleider(s)

We interviewden twee deelnemers over hun Avantareis naar Georgië en Armenië. Lees hun enthousiaste verhalen hier en hier .

Foto's

De Kaukasus is het hoogste gebergte van Europa, maar doet niet bepaald Europees aan. Gelegen op de grens tussen Azie en Europa, is dit gebied al sinds mensenheugenis een smeltkroes van culturen.

Dankzij de opeenvolging van allerlei heersers die Georgië in de loop der eeuwen bezet hebben, zijn door het hele land overblijfselen uit verschillende beschavingen terug te vinden. Al in 337 na Christus werd het christendom hier de officiële godsdienst. De Hoge Kaukasus vormt de schitterende achtergrond van wandelingen die ons door rustieke dorpjes voeren, waar we kennis maken met een vooroorlogse lifestyle. Naast de rijkdom die de cultuur en natuur hier te bieden hebben, zijn de Georgiërs ook nog eens bijzonder gastvrij. Ze delen met plezier hun heerlijke, zelfverbouwde voedsel met ons en laten de zelfgebrouwen wijn daarbij rijkelijk vloeien.

 

Ook Armenië heeft een lange christelijke geschiedenis, terug te zien in de vele oude kerken, kloosters en kathedralen. Net over de grens met Turkije ligt de Ararat, die ook vanuit Armenië te bewonderen is. De berg is zelfs tot nationaal symbool bestempeld, wat gezien de ligging een beetje merkwaardig aandoet. Wel binnen de landsgrenzen ligt het Sevanmeer, een van de hoogst gelegen meren ter wereld. We kunnen kamperen aan de oevers, een duik nemen in het frisse water en de archeologische vondsten bekijken die tevoorschijn kwamen bij het zakken van het waterpeil. Ook hopen we een bezoek te brengen aan de hoofdstad Yerevan.

 

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, vervoer (huurauto's) en overnachtingen.

 

 

Terug naar het reisoverzicht