menu

23 dec volgt
het zomeraanbod

13 dagen Nepal

Reiscode:17-NEA-320B

Vertrek:22 december 2017

Reissom:€1549

Aanbetaling:€1549

Restant:€0

Bijkomende kosten:€300

 
kaart
Reisleider(s)

Klik hier voor een reisverslag.

Foto's

Nog (2) plaatsen. Wanneer je de Mount Everest écht wilt zien, moet je in december gaan! Wat het weer betreft…..er zijn weinig mensen die 20°C met een mild zonnetje niet lekker vinden. Ten noorden van de Himalaya is het steenkoud, maar we blijven in het zuiden en genietend van dit heerlijke zonnige winterklimaat maken we veel bergwandelingen en fietstochten.

We bezoeken historische stadjes zoals Patan en Bahktapur, we wandelen over het grote Durbarplein in de hoofdstad waar niet minder dan 50 schrijnen en tempels staan, plus het koninklijk paleis. Ook een plaats als Pashupatinath is onvergetelijk. Er staan allerlei gerestaureerde monumenten en overblijfselen van tempels en er tussendoor krioelt het van de apen, die hier hun intrek hebben genomen toen veel van de tempels in verval raakten.

Een heel ander en minder bekend aspect van het “dak van de wereld” zoals Nepal ook wel genoemd wordt, zijn de nationale parken zoals Bardiya en Chitwan in de warme subtropische laaglanden. Olifanten, neushoorns, tijgers en nog veel meer exotisch wild houden zich schuil tussen het groen. Hier gaan we op safari, voor de Aziatische variant van 'the Big Five'. 

Je wilt deze kerstvakantie eens op een heel andere plek doorbrengen? Ons advies: begin het jaar met een hoogtepunt en ga nieuwjaar vieren in Nepal!

 

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor vervoer, maaltijden, excursies en overnachtingen.

 

We vliegen waarschijnlijk naar en van Kathmandu.

Voor Nepal is een visum nodig (eenvoudige procedure).

Terug naar het reisoverzicht