menu

Reisaanbod 2017

15 dagen zuidwest USA

Reiscode:17-US-281

Vertrek:21 oktober 2017

Reissom:€1599

Aanbetaling:€1599

Restant:€0

Bijkomende kosten:€350

 
kaart
Reisleider(s)

Een reisverslag met prachtige foto's

 

Foto's

Nog (1) plaats. De Rocky Mountains rijzen op vanaf de poolcirkel en lopen vele kilometers door tot diep in de Verenigde Staten. Het handjevol routes door deze machtige bergketen staat bekend als de meest spectaculaire auto- en treintochten ter wereld. Dat is natuurlijk niet voor niets! Amerikanen trekken er bijna elk weekend op uit en houden van het outdoor leven. Gelukkig houden wij daar ook van, dus we profiteren volop mee van alle voorzieningen. Overal zijn natuurparken, mooie hiking trails (wandelpaden), kampvuurplaatsen en mogelijkheden om te kanoën!

 

De landschappelijke hoogtepunten zijn natuurlijk de Grand Canyon en Monument Valley. Indrukwekkend en adembenemend mooi! Ander moois dat we kunnen gaan zien: Zion National Park, Lake Powell, Bryce Canyon, Death Valley... We zullen écht keuzes moeten maken en hoeven ons absoluut niet te vervelen. We gaan niet voor niets naar een regio met de bekendste en mooiste natuurparken ter wereld. Tijdens de reis zul je met eigen ogen zien dat hier geen woord van gelogen is. Bijkomend voordeel van reizen in deze periode is dat het nu niet zo druk is als in het hoogseizoen.

 

Een roadtrip door de VS is iets waar veel mensen van dromen. Tijdens deze tocht door dit immense land zul je alle clichés kunnen opmerken. De dikke mensen, de enorme porties, de consumptiedrift, etc. Maar je zult ook zien dat Amerika meer is dan Wild West en wolkenkrabbers. We rijden natuurlijk niet alleen over de Interstates maar kiezen regelmatig voor secundaire wegen. Dan komen we door hele landelijke, rustige streken en door overweldigend mooie, uitgestrekte natuurgebieden.

 

Sunny Californië, de woestijnen van Nevada, de cactuswouden van Arizona, de Grand Canyon, de bizarre rotsformaties van Monument Valley... Er valt meer dan genoeg te beleven en om vast te leggen met je camera!

 

De reissom is inclusief autohuur (excl. brandstof). De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor maaltijden, overige vervoerskosten (m.n. brandstof, evt. drop off, of young driver fee) en evt. campingovernachtingen.

Voor de VS is een elektronisch visum nodig (ESTA / reistoestemming) dat vrij eenvoudig online is aan te vragen voor ongeveer 14 US dollar.

 

 

Terug naar het reisoverzicht