menu

Reisaanbod 2018

20 dagen zuidereiland Nieuw-Zeeland

Reiscode:18-ZNZ-3

Vertrek:8 januari 2018

Reissom:€2299

Aanbetaling:€2299

Restant:€0

Bijkomende kosten:€500

 
kaart
Reisleider(s)

Verslag en foto's van een Avantareis naar Nieuw-Zeeland.

Foto's

Nieuw-Zeeland maakt reizigers lyrisch! Je hoort ze regelmatig zeggen dat ze ervan overtuigd zijn dat dit het mooiste land ter wereld is. Misschien fascineert Nieuw-Zeeland je alleen al omdat het van alle landen in de wereld het verst van Nederland verwijderd is. Maar de schitterende natuur is uiteraard veel meer een reden om erheen te gaan! Er zijn weinig gebieden in de wereld waar je zoveel afwisseling vindt op zo'n relatief klein gebied.Tijdens deze reis bezoeken we het zuidereiland, dat het qua schoonheid en ongereptheid wint van het noordereiland.

We gaan veel wandelen door ontstellend mooie natuur, varierend van woeste bergwouden, ongerepte kusten en subtropisch heuvelland tot vulkanisch en besneeuwd gebergte en prachtig rivier- en cultuurlandschap. We zullen immigranten ontmoeten en spreken met jagers, het bos intrekken, maar ook in aanraking komen met de oorspronkelijke bewoners, de Maori's: lichtgekleurde mensen van forse gestalte en een vaak robuuste uitstraling. Het vergt ook nogal wat moed om al roeiend over de Stille Oceaan naar dit afgelegen land te komen, zoals zij dat inderdaad 1100 jaar geleden gedaan hebben...

Kortom, begin alvast met goede voornemens voor 2018 door het jaar te starten met een reis naar één van de mooiste gebieden ter wereld :-)

 

Dit zal voornamelijk een kampeerreis zijn, maar we zullen af en toe ook logeren of een keer in een motel terechtkomen.

 

De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor maaltijden, excursies, en evt. campingovernachtingen. De autohuur is (excl. brandstof) bij de reissom inbegrepen.

 

Terug naar het reisoverzicht