menu

Reisaanbod 2018

22 dagen Indonesië: Sulawesi, Toaraja en de Nusa Tengarra

Reiscode:18-IN-8

Vertrek:26 januari 2018

Reissom:€1599

Aanbetaling:€1599

Restant:€0

Bijkomende kosten:€450

 
kaart
Reisleider(s)

Foto's

Deze reis is volgeboekt. Indonesië is bij jou misschien alleen bekend als ‘stukje' geschiedenis en doet je denken aan de VOC. Maar wist je ook dat Indonesië een keten van 13.000 eilanden is tussen Azië en Australië, waarvan er ongeveer 3.000 bewoond zijn? Het zou je dus bijna een decennium kosten om ieder bewoond eiland 1 dag te bezoeken. Wij hebben wat minder tijd, maar we gaan er zeker voor zorgen dat je zo veel mogelijk van de prachtige natuur en cultuur van Indonesië te zien krijgt! Uiteraard is er ook ruimte voor contact met de vriendelijke Indonesische bevolking.

 

Sulawesi, het voormalige Celebes, is een van de grootste Indonesische eilanden in het hart van de archipel. Veel van wat er op Java verloren is gegaan door modernisering is hier nog altijd in stand gebleven. Bovendien zijn bepaalde delen van het eiland in hun geheel christelijk, wat een verblijf voor Avanta extra aantrekkelijk maakt. We gaan o.a naar het hooggelegen, enorme Posomeer dat omgeven wordt door tropische bossen die wemelen van dierenleven. Het is er heerlijk toeven. We gaan ook naar de Toaraja's, een uniek voornamelijk christelijk volk in het zuidelijke bergland van Sulawesi met veel zeer bijzondere gewoonten. Verder gaan we gewoon zoveel mogelijk bekijken en beleven op dit soms bijna buitenaards mooie eiland.

 

Bali is overwegend hindoeïstisch (in tegenstelling tot het grootste deel van Indonesië, waar de islam de hoofdgodsdienst is). Op Bali bestaat zelfs nog het kastenstelsel met voor elke kaste een eigen taalversie. Maar goed, daar hebben wij weinig mee van doen... Bali staat enerzijds bekend om haar schoonheid maar anderzijds ook om het massatoerisme. Hier bevindt zich de meer dan 3 km hoge Gunung Agung-vulkaan, die je op een onbewolkte dag op vrijwel alle punten van het eiland de lucht in kunt zien torenen. Midden op Bali vinden we de mooiste rijstvelden van Indonesië (jatiluwih). Verder kunnen we evt. een dolfijnsafari doen of één van de hindoeïstische tempels bezoeken. We hoeven ons ook op Bali zeker niet te vervelen!

 

De Nusa Tenggara worden ook wel kleine Sunda-eilanden genoemd. Op ons programma staan Lombok en Sumba. Lombok is net zo tropisch als het bekende Bali, maar veel rustiger. De natuur, de stranden en de onderwaterwereld zijn hier allemaal even schitterend. Sumba is droog en bergachtig en een van de armste delen van Indonesië. Voorouderverering komt hier nog veel voor en traditie speelt een grote rol in het dagelijks leven.

 

Je gaat deze reis in theorie naar slechts één land. In de praktijk zal het voelen alsof je van de ene wereld in de andere belandt.

 

Waarschijnlijk vliegen we retour op Jakarta. Een binnenlandse vlucht is bij de reissom inbegrepen.
Voorlopige planning: vliegen naar Makassar, de ferry van Makassar naar Surabaya en terugvliegen uit Bima (Sumbawa) of Denpasar (Bali) naar Jakarta.

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, vervoer, overnachtingen en evt. een binnenlandse vlucht.
Evt. vertrekken we donderdagavond 25 januari.

Terug naar het reisoverzicht