menu

Reisaanbod 2018

23-daagse jeugdreis naar de Provence, Corsica, Rome, Sicilië en Zuid-Italië

Reiscode:18-COZI-126

Vertrek:13 juli 2018

Reissom:€1195

Aanbetaling:€1195

Restant:€0

Bijkomende kosten:€0

 
kaart
Reisleider(s)

Nog nooit gekampeerd? Hier vind je onze tips.

 

En doe voorzichtig!

 

 

 

Foto's

Nog (1) plaats. Alleen mogelijk om te boeken voor iemand die wil chauffeuren (min. 21 jaar oud, bij voorkeur 2 jaar rijbewijs, ervaring in het het buitenland). Chauffeurskorting op aanvraag.

Corsica, een bergachtig eiland gelegen in de Middellandse Zee, hoort bij Frankrijk, maar de bewoners van het eiland voelen zich toch vooral Corsicaan. Corsica is schitterend en veel ruiger dan het zuidelijker gelegen eiland Sardinië.


Maar we beginnen de reis niet op Corsica, want we rijden vanuit Nederland naar de Provence. Frankrijk is natuurlijk niet voor niets een populair vakantieland. Middeleeuwse stadjes, kastelen, bergachtige streken en heuvellandschap met wijngaarden en, niet te vergeten, het zonnige klimaat. Genoeg te doen om ons hier prima te vermaken!

Vervolgens varen we over naar Corsica. We maken hier diverse wandeltochten door de bergen en bezoeken Bonifacio: het stadje op Corsica dat al eeuwen op een rotsrand boven de zee balanceert. Verder gaan we naar Cap Corse, het puntje bovenaan het eiland. Dit 'puntje' is een schiereiland van zo'n 40 kilometer lang, omzoomd met witte stranden en een azuurblauwe zee en schitterende kuststadjes. 


Tussendoor nemen we vanaf een leuk strandje een duik in de glasheldere zee en we overnachten op datzelfde strand. Als klap op de vuurpijl sluiten we de reis af met een bezoek aan Rome. De legendarische stad aan de Tiber die je echt een keer bezocht moet hebben. Oké, je zult niet de enige zijn die dat plan opgevat heeft, maar het Colosseum bijvoorbeeld is het wel waard om een poosje voor in de rij te staan. We varen over van Corsica naar de Toscaanse kust.

 

Na ons bezoek aan Rome gaan we verder richting het zuiden. Zuid-Italië is in sommige opzichten een wat vergeten gebied in dit land aan de Middellandse Zee. Die zee is altijd in de buurt, wat heel handig en aangenaam is. We brengen een bezoek aan de opgravingen van Pompeï, die op een indrukwekkende manier een beeld geven van de verwoestende vulkaanuitbarsting in het jaar 79 na Christus.

En als kers op de taart: het heuvelachtige eiland Sicilië met z'n prachtige stadjes en de megavulkaan de Etna die we natuurlijk gaan beklimmen. En als we het echt even gehad hebben met de warmte eten we uiteraard net als de Sicilianen zelf een broodje roomijs :-).

Deze reis is de combinatie van reizen 18-CORS-125 en 18-ZIS-164.

Dit is weer een all in-reis. Ook de ferries naar Corsica, terug naar Rome en naar Sicilië zijn bij de reissom inbegrepen.

 

Vertrek: vrijdagavond 13 juli 2018. Je vliegt weer terug uit Rome.

 

 

Terug naar het reisoverzicht