menu

Reisaanbod 2018

23 dagen Montana, Idaho, Wyoming en Zuidwest-Canada

Reiscode:18-WVSC-133

Vertrek:13 juli 2018

Reissom:€1999

Aanbetaling:€1999

Restant:€0

Bijkomende kosten:€450

 
kaart
Reisleider(s)

O.l.v. Marieke Verrips

Foto's

Als het over de imponerende natuur van de VS gaat, denkt vrijwel iedereen gelijk aan de Grand Canyon, Death Valley en nog een paar van die prachtig mooie natuurwonderen. Veel minder mensen hebben het over Montana en Idaho en dat moeten we eigenlijk maar zo houden. Want hier kun je even indrukwekkend natuurschoon aantreffen en dat zonder de massa toeristen die je soms bij Grand Canyon enz. aantreft. Montana grenst aan Canada, waar we het mooiste van Alberta en British Columbia willen bezoeken. Verbeeld je na afloop niet dat je nu Canada en de VS kent, maar één ding weet je na die reis wel: dit zijn landen die heel erg veel te bieden hebben en daar heb je dan een klein deel van gezien.

 

We reizen door schitterende wildparken, waaronder het wereldberoemde Yellowstone en Grand Teton met natuurwonderen zoals natuurlijke fonteinen die kokend water spuiten. Je vindt hier de mooiste landschappen van de Rockies en een boeiende flora en fauna (zwarte beren, coyotes, elanden...). We dwalen dan door het bergland van Montana en dan weer door het prairiegebied. Daarna komen we in het Canadese deel van de Rocky Mountains met gletsjers, watervallen en ondoordringbare wouden. We trekken vervolgens met onze huurauto's in oostelijke richting. Alberta is vlakker, met prairies en grote meren. En waar we ook komen, we maken regelmatig een wandeltocht (of een 'hike', klinkt eigenlijk wel stoerder!), dé ideale manier om de natuur te ervaren.

 

We schaffen aan het begin van de reis waarschijnlijk een kooktoestelletje en wat keukenartikelen aan, zodat we zelf onze maaltijden kunnen klaarmaken. Dit scheelt in kosten en we hoeven niet elke dag in restaurants te eten. Die zijn hier soms ook ver te zoeken. En 's morgens een vers gezet bakje koffie als je je tent uitkomt is ook wel prettig!

 

De reissom is inclusief autohuur, exclusief brandstof. De bijkomende kosten zijn ondermeer bedoeld voor maaltijden, brandstof/tol/afkoop ER en evt. campingovernachtingen.

Voor Canada en/of de VS is elektronische reistoestemming nodig bij aankomst door de lucht, wat vrij eenvoudig is aan te vragen via internet.

 

 

 

Terug naar het reisoverzicht