menu

Reisaanbod 2018

4 dagen Lissabon (incl. overnachtingen)

Reiscode:18-LIS-31

Vertrek:26 februari 2018

Reissom:€345

Aanbetaling:€345

Restant:€0

Bijkomende kosten:€175

 
kaart
Reisleider(s)

Foto's

Nog (1) plaats. Een vierdaagse trip naar de verrassend mooie en leuke hoofdstad van Portugal!

Lissabon ligt aan de oevers van de Taag en was ooit de uitvalsbasis voor de Portugese handelsvloot. Vanuit deze plaats zeilden ontdekkingsreizigers de wereld over en voegden het ene na het andere land toe aan het rijk van Portugal. Die tijd is voorbij, maar alle hoeken en gaatjes van deze stad vertellen van dit avontuurlijke verleden.

De was wappert boven smalle steegjes, de trambellen rinkelen en de fado klinkt door openstaande deuren. Lissabon is gemoedelijk, gezellig en zonder capsones. De gloriedagen zijn geweest, maar de stad heeft zich erbij neergelegd. Rome, Londen en Parijs... hooghartige steden met chaotisch verkeer, toeristenmoeheid en torenhoge prijzen. Hier vind je niks van dat alles. De stad doet rustig aan, de mensen zijn bijzonder vriendelijk en je hoeft niet te schrikken van de prijs van je kopje koffie op een zonnig terras.

 

We overnachten in een hostel middenin de stad. Een groot pand, gebouwd na de verwoestende aardbeving in 1755. Die gebeurtenis heeft het aanzien van de stad voorgoed veranderd, maar de wijk Alfama is deels gespaard gebleven. De wirwar van steile straatjes is goed voor urenlang slenterplezier. Eeuwenoude kerken, originele winkeltjes en prachtig betegelde gevels. Niet te vergeten de beroemde tram 28, maar je kunt ook gewoon de rails volgen als je niet als sardientjes in een blikje in de tram wilt zitten of bang bent voor zakkenrollers.

 

De stad heeft nog veel meer wijken en uiteraard ook hoogtepunten zoals het klooster Mosteiro dos Jerónimos en de Torre de Belèm, allebei op de Werelderfgoedlijst. Maar ook zonder deze gebouwen zou Lissabon zeer de moeite waard zijn. We kunnen fietsen huren om een tocht langs de Taag te maken, of een tuktuk met gids die ons wijst op dingen die in geen reisgids genoemd worden. Een picknick met Portugese taartjes in een stadspark is een must, een klim naar een van de miradouro's (uitkijkpunten) ook. 's Avonds is het een gezellig geroezemoes op de straten en de pleinen, straatartiesten vertonen hun kunsten en overal hoor je muziek. Je kunt met gemak een week in Lissabon verblijven zonder je te vervelen. En even eerlijk: in de voorjaarsvakantie even naar een Zuid-Europees land gaan en een mooie stad bezoeken, is ook best wel leuk...

 

Een korte vakantie met alles erop en eraan, zo kun je dit reisje het beste omschrijven. Ga mee en laat je verrassen door Lissabon!

 

Overnachting in Lissabon is bij de reissom inbegrepen.
De bijkomende kosten zijn bedoeld voor OV, maaltijden en excursies.

Terug naar het reisoverzicht