menu

Reisaanbod 2018

5-daagse stedentrip naar Milaan, Monaco en Nice

Reiscode:18-MM-44

Vertrek:2 april 2018

Reissom:€369

Aanbetaling:€369

Restant:€0

Bijkomende kosten:€275

 
kaart
Reisleider(s)

Foto's

Zo'n divers stedentripje naar drie steden die zo dicht bij elkaar liggen en toch allemaal in een ander land is ideaal voor een midweek in april! Het miljonairsstadje en vorstendom Monaco, de Franse monumentale Rivierastad Nice die zo schitterend aan de kust van de Provence ligt en de tweede stad van Italië Milaan aan de voet van de Alpen.

Nice, culturele hoofdstad van de kust doet haar naam eer aan. Het is een heerlijke stad met een turbulente Italiaans-Franse geschiedenis. Bijna vijf eeuwen was de stad Italiaans en die invloeden zijn nog duidelijk merkbaar. We zien het historische plein van Giuseppe Garibaldi (de nationalistische strijder die streed voor de eenwording met Italië). We dwalen rond in het oude Nice en genieten van het aangename klimaat, de stadspaleizen, pleinen en kleurrijke markten. We ervaren de kleurige haven en lopen over de beroemde promenade des Anglais en als het lukt, beklimmen we de kasteelheuvel met als grootste traktatie het overweldigende uitzicht over de stad.

Monaco doet op het eerste gezicht niet vorstelijk aan met de combinatie van torenflats en grote villa's. Toch kan geen enkele andere staat bogen op zo'n grote miljonairsdichtheid als Monaco en dat is voldoende - samen met de prinsessen - voor de ‘mythe Monaco'. We bezoeken de middeleeuwse wijk Monaco-ville (die op de rots ligt) en de Notre-Dame-Immaculée kathedraal/ kathedraal van Monaco met het graf van Prins Rainier III en de verongelukte prinses Gracia Patricia. We zien het prinselijk paleis, waar de wacht met veel ceremonieel wisselt. Voor liefhebbers zijn er de tuinen, is er een oceanografisch museum en kunnen we het Monte Carlo Casino of de verzameling oldtimers van de overleden prins Rainier III bekijken.

Milaan is een stad om bij weg te dromen. Eén van de belangrijkste kunstwerken van de westerse wereld, namelijk Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci hangt hier. Milaan is een stad waar schoonheid als vanzelfsprekend deel uitmaakt van de omgeving en waar het leven niet alleen geleefd, maar ook gevierd wordt. In deze stad voel je de vrolijkheid, warmte en passie van Italië. In de straten de vespa's, onvoorstelbaar mooie kerken, Madonna's, restaurantjes, maar ook designmodezaken en zichtbare rijkdom. We bezoeken de Duomo, één van de grootste rooms-katholieke kathedralen ter wereld. We beklimmen de dom en hebben daarvandaan een fantastisch uitzicht over de stad en bij mooi weer over de Alpen. We kunnen fietsen huren en de stad op ons gemakje doorkruisen. Er is zoveel moois te zien! Mogelijkheden zijn: het wereldberoemde operagebouw Teatro alla Scala, het sierlijke winkelcentrum oude stijl Galleria Vittorio Emanuele II (de ‘Huiskamer van Milaan'), het ‘Gouden vierkant, het stadspark Sempione, de arena, het aquarium, het Triennale- museum en veel meer...


Dit is een reisje voor mensen die in de lente alvast even willen genieten van mooi weer en het culturele, afwisselende en exotische zuiden! Ga mee en laat je verrassen door drie landen en drie steden!

De bijkomende kosten zijn vnl. bedoeld voor overnachtingen, maaltijden en vervoer per OV.

Terug naar het reisoverzicht