menu

Reisaanbod 2018

8-daagse jeugd-vliegreis naar Zuid-Noorwegen

Reiscode:18-JNO-105

Vertrek:6 juli 2018

Reissom:€670

Aanbetaling:€670

Restant:€0

Bijkomende kosten:€0

 
kaart
Reisleider(s)

Een filmpje van een deelnemer.

Op onze weblog: zo gaat een Noorwegenreis van Avanta in zijn werk!

 

Nog nooit gekampeerd? Hier vind je handige tips.

 

Foto's

Deze reis is volgeboekt. Al sinds de beginjaren is Noorwegen de meest populaire Avantabestemming. Voor een echte Avanta-kampeerreis is dit natuurlijk ook hét ideale land. Na Rusland en IJsland is Noorwegen het meest ongerepte land van Europa. Eigenlijk een land waar iedere natuurliefhebber een keer geweest moet zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Hardangervidda: de grootste hoogvlakte van Europa vol bergmeren, vergezichten, sneeuwresten en rendieren (en het meest zuidelijke gebied waar we arctische planten en dieren vinden). Of de vele, adembenemend mooie fjorden. Het is natuurlijk geen toeval dat het woord fjord uit de Oud-Noorse taal afkomstig is, nergens zijn er zoveel als hier.

Noorwegen is echt een land voor natuurliefhebbers, vandaar dat we ook voornamelijk de natuur in trekken. Doordat het pas rond middernacht donker wordt in Zuid-Noorwegen en het om vier uur 's morgens alweer licht wordt zul je zien dat je bruist van de energie met zoveel daglicht! Ook al staan activiteiten in de natuur centraal tijdens deze reis, we brengen wel een bezoek aan de Noorse hoofdstad Oslo. En waarschijnlijk gaan we ook even een van die eeuwenoude staafkerkjes in: houten kerkjes die zo'n duizend jaar weer en wind overleefd hebben. Wandeltochten, een dag fietsen, met de trein langs de fjorden, kano's huren om zelf het water op te gaan - het behoort allemaal tot de mogelijkheden. We maken onze eigen maaltijden klaar en eten het lekker op bij een knetterend kampvuur dat we eigenlijk elke avond weer aanleggen. En dat smaakt goed na weer een dag in touw geweest te zijn! We noemen natuurlijk maar een paar dingen, maar je gaat veel zien en doen. Zowel rondreizend als tijdens één van de wandelingen die we onderweg maken.

 

Je vertrekt uit Nederland met de bus en vaart zaterdag vanuit Denemarken over naar Zweden/Noorwegen. Na een week in de woeste natuur van dit ongerepte land en een bezoek aan de hoofdstad Oslo vlieg je terug naar Nederland.

 

Vertrek: met busjes vanuit Nederland, je vliegt terug vanuit Noorwegen.

 

 

 

 

Terug naar het reisoverzicht