menu

23 dec volgt
het zomeraanbod

8 dagen Israël

Reiscode:17-RAE-335

Vertrek:29 december 2017

Reissom:€725

Aanbetaling:€725

Restant:€0

Bijkomende kosten:€300

 
kaart
Reisleider(s)

O.l.v. Daan de Bree

Wist je dit al over Israël?

Foto's

Nog (2) plaatsen. Avanta is erg vaak in Israël te vinden. Het is dan ook in alle opzichten een Avantaland bij uitstek! Je kunt er in de meest uiteenlopende landschappen wildkamperen: aan de oevers van de Jordaan, op een vulkaan, op een hoogvlakte, aan de Middellandse Zee, in de woestijn... We gaan weer proberen zoveel mogelijk uit deze acht dagen te halen!

 

Tijdens deze reis willen we ons vooral concentreren op de zuidelijke helft van het land. Maar we bezoeken wel verschillende hoogtepunten van het Heilige land, te beginnen met Jeruzalem. Eigenlijk moet je die stad een keer 'beleefd' hebben. Joden, Arabieren, Europeanen en de rest van de wereld - het woont hier allemaal. Dat de Joden terugkwamen naar dit Heilige Land is toch één van de meest bijzondere gebeurtenissen uit onze wereldgeschiedenis.


Daarnaast gaan we dobberen in de Dode Zee, bezoeken Ein Gedi, beklimmen de burcht Massada, reizen door de Negev-woestijn en gaan snorkelen bij Eilat. Om maar enkele dingen te noemen. Het Meer van Galilea en de Golan-hoogte laten we deze reis voor wat het is.

Het zuidelijke deel van het land heeft rond de jaarwisseling het beste weer. Vooral in Eilat kan het makkelijk door de 20 graden zijn. Met de (bijna) altijd schijnende zon in die regio is het een uitgelezen kans om het donkere Nederland even te ontvluchten!

 

De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor vervoer (huurauto's), maaltijden, excursies en evt. overnachtingskosten. Waarschijnlijk wisselen we het kamperen een enkele keer af met een hostel.

Terug naar het reisoverzicht