menu

Reisaanbod 2018

9-daagse retour-vliegreis naar Bulgarije, Servië en Roemenië

Reiscode:18-BSR-253

Vertrek:17 augustus 2018

Reissom:€725

Aanbetaling:€725

Restant:€0

Bijkomende kosten:€0

 
kaart
Reisleider(s)

Foto's

Deze reis is volgeboekt. Acht dagen rondreizen door het hart van de oude Balkan. Dit deel van Europa heeft een landklimaat, met strenge winters en hete zomers. Dat wordt dus lekker buiten slapen, want waarom zou je een tent opzetten als dat niet nodig is? Je hebt tenslotte vakantie :-)

We beginnen de reis waarschijnlijk in Bulgarije, een niet zo heel bekend vakantieland. Toch is er genoeg te zien en te beleven, in bijvoorbeeld het Rhodope- en Balkangebergte. Op de meest fantastische locaties liggen hier kloosters verstopt, waarvan we er zeker één zullen bezoeken. In de omgeving van het Rila-klooster kun je spectaculaire dagtochten maken, evenals in het Transsylvanisch gebergte, dat ons volgende doel is.

 

Ook in Servië vind je gebergtes. En veel ongerepte natuur: oude bossen, waterbronnen, riviertjes, meren en beken. Maar ook verschillende canyons en grotten. Het is erg leuk om het platteland van Servië te bezoeken en contact te leggen met de Serviërs. We komen waarschijnlijk ook in de Servische hoofdstad Belgrado, de stad die in de loop van de eeuwen vaak verwoest is (alleen in de 20e eeuw al 5x gebombardeerd) maar steeds weer herbouwd.

 

Roemenië wordt ook niet platgelopen door hordes toeristen. Het wil graag opgenomen worden in de vaart der volkeren, maar dat lukt nog niet echt. Voor ons wildkampeerders is dat geen probleem. Mooie kampeerplaatsen liggen hier voor het oprapen en vooral het platteland is nog lekker authentiek. Varkens, ganzen en kippen scharrelen gewoon over de straten en paard-en-wagen is hier nog een veelgebruikt vervoermiddel. Bij kleine stalletjes langs de weg kopen we perziken en watermeloenen, zo sappig en lekker als je ze in Nederland nooit vindt. We hebben niet echt een vastomlijnd reisplan, we kijken wat er op ons pad komt. Een schaapherder die wel zin heeft in een praatje, een meer waar we echt even een duik in willen nemen, een boerenmarkt waar we toevallig langsrijden... Dat is de Avanta way of life, en dit is een ideaal reisje om die eens uit te proberen!

 

We vliegen waarschijnlijk heen naar Sofia en terug vanuit Belgrado of zuidwest-Roemenië.

 

Terug naar het reisoverzicht