menu

Reisaanbod 2018

9 dagen Iran

Reiscode:18-IRA-82

Vertrek:4 mei 2018

Reissom:€895

Aanbetaling:€895

Restant:€0

Bijkomende kosten:€350

 

Nog (2) plaatsen. Iran is een rijzende ster in Avantakringen. Eigenlijk zou hier als reisbestemming 'Perzië' moeten staan, want Iran is slechts een verzamelnaam voor een gebied waarin volken als Azeries, Baluchistanies, Koerden, Arabieren en Perzen wonen, die allemaal hun eigen gebied hebben in dit reusachtige land. Maar het oude Perzië beslaat het grootste deel en dat gaan we tijdens deze reis bezoeken. Iran is vrijwel dagelijks in het nieuws maar er is nauwelijks een ander land te bedenken waar zoveel misverstanden over bestaan in het Westen als over Iran.

Het oude Perzië, het land van Koning Ahasveros is van een zeer bijzondere schoonheid. De architectuur van steden als Qom en Isfahan is wereldberoemd en de kust van de Kaspische zee ('s werelds grootste binnenzee) is al even bijzonder. Van groene valleien tot gortdroge woestijnen en besneeuwde bergtoppen. Iran is een erg veilig land om te bereizen; daarnaast vormen de Iraniërs een zeer gastvrij volk, zoals we zelf zullen ervaren. Dit alles zal ervoor zorgen dat je de rest van je leven de nieuwsberichten over dit land heel anders - lees: reëler - zult interpreteren.

 

Wat gaan we er doen? Prachtige steden bezoeken, middeleeuws aandoende dorpen, boeiende natuur, Bijbelse plaatsen (denk aan koning Ahosveros) bezoeken en misschien wel het allerbelangrijkste deze reis: praten met de bewoners die ons ongetwijfeld vaak zullen uitnodigen.


Ga er eens kijken met ons. We zijn er de afgelopen jaren heel wat keren geweest en iedere keer weer worden de mensen aangenaam verrast in dit prachtige, zo ontzettend gastvrije land.


De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor maaltijden, vervoer, excursies en overnachtingen.


Voor Iran een visum nodig, dat we waarschijnlijk (voor ongeveer € 75) bij aankomst op de luchthaven aanschaffen.

Terug naar het reisoverzicht