menu

Reisaanbod 2018

9 dagen Israël

Reiscode:18-HL-144

Vertrek:18 juli 2018

Reissom:€799

Aanbetaling:€799

Restant:€0

Bijkomende kosten:€375

 
kaart
Reisleider(s)

Een paar wetenswaardigheden op een rijtje.

 

Ik ga naar Israël en neem mee...

 

Een prachtige fotoserie over Israël

Foto's

Nog (2) plaatsen. Naar Israël gaan in de zomer betekent natuurlijk dat je warmte opzoekt! Maar daarnaast is het ook een bezoek aan het gebied waarvan je van jongs af aan hebt horen voorlezen. Het blijft bijzonder om de plaatsen te bezoeken waarvan de namen zo bekend zijn. Rondlopen in Kapernaüm, uitkijken over het Meer van Galilea, pootje baden in de Jordaan... Bekende geschiedenissen gaan daardoor meer voor je leven.

 

Religie is in Israël overal nadrukkelijk aanwezig. De sabbat begint met gezang uit de synagoges, een paar uur daarvoor worden nog snel de laatste boodschappen gehaald voor de sabbatsmaaltijd. Aan veel deurposten zit een mezoeza, die even werktuiglijk aangeraakt wordt bij het naar binnen gaan. Mannen dragen donkere kleding, vrouwen lange rokken en een soort hoofddoeken. Moslims wonen in aparte wijken of dorpen, die direct te herkennen zijn aan de minaret.

Deze reis door Israël wordt een mix van cultuur, natuur en ontspanning: Jeruzalem, de Negev-woestijn en het Meer van Galilea. Maar ook dobberen in de Dode Zee. Deze zoutzee ligt in een berggebied dat zo'n 400 meter onder zeeniveau ligt. We gaan ook naar Tel Dan en Banias, het natuurreservaat met natuurlijke bronnen in het noorden van het land bij de Golan Hoogte. Verder snorkelen we in de Rode Zee bij Eilat want, zoals veel mensen weten, de mooiste onderwaterpracht vind je in de Rode Zee.
Israël is geen groot land, dus in deze tien dagen kunnen we er heel wat van gaan zien. Deze reis is het eerste deel van reis 18-HLJO-145.

 

De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor autohuur, brandstof/tol, maaltijden, evt. overnachtingen en excursies.

Terug naar het reisoverzicht