menu

Reisaanbod 2018

9 dagen Noorwegen

Reiscode:18-NOJ-69

Vertrek:27 april 2018

Reissom:€625

Aanbetaling:€625

Restant:€0

Bijkomende kosten:€0

 
kaart
Reisleider(s)

O.l.v. Harmen Veenbrink

Daarom wil je naar Noorwegen!

 

In het voorjaar met Avanta naar Noorwegen

Foto's

Deze reis is volgeboekt. Al sinds de beginjaren is Noorwegen de meest populaire Avantabestemming. Voor een echte Avanta-kampeerreis is het natuurlijk ook hét ideale land. Na Rusland en IJsland is Noorwegen het meest ongerepte land van Europa. Eigenlijk een land waar iedere natuurliefhebber een keer geweest zou moeten zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Hardangervidda: de grootste hoogvlakte van Europa vol bergmeren, vergezichten, sneeuwresten en rendieren (en het meest zuidelijke gebied waar we arctische planten en dieren vinden). Of de vele fjorden. Het is natuurlijk geen toeval dat het woord fjord uit de Oud-Noorse taal afkomstig is, nergens zijn er zoveel als hier.

Het voorjaar is nog niet zo vergevorderd als bij ons, maar dat heeft als voordeel dat de muggen zich nog niet laten zien. Een ander voordeel is dat het lekker lang licht is en je veel tijd hebt om vanalles te doen. De natuur staat tijdens deze reis op de eerste plaats, maar we brengen ook een bezoek aan Oslo en andere leuke plaatsen op de route. Een eeuwenoude stavkirke bijvoorbeeld, kerken die ondanks dat ze van hout gemaakt zijn de tand des tijds hebben weerstaan. Wandeltochten, een dag fietsen, per trein langs de fjorden, kano's huren om zelf het water op te gaan - het behoort allemaal tot de mogelijkheden. We maken onze eigen maaltijden klaar en eten die lekker op bij een knetterend kampvuur dat we eigenlijk elke avond weer aanleggen. En dat smaakt goed na weer een dag in touw geweest te zijn! We noemen natuurlijk maar een paar dingen, maar je gaat veel zien en doen. Zowel rondreizend als tijdens één van de wandelingen die we onderweg maken.

Neem een warme slaapzak, isolerend slaapmatje en een pyjama mee, want het kan nog koud zijn 's nachts! Als het weer te bar wordt, kunnen we een blokhut huren. Maar weer of geen weer, Noorwegen is altijd mooi.

Terug naar het reisoverzicht