menu

Reisaanbod 2017

9 dagen offroad in Armenië

Reiscode:17-ARM-265

Vertrek:13 oktober 2017

Reissom:€799

Aanbetaling:€799

Restant:€0

Bijkomende kosten:€300

 
kaart
Reisleider(s)

Een interview van twee deelnemers over hun Avantareis naar Armenië (en buurland Georgië). Lees hun enthousiaste verhalen hier en hier.

Foto's

Nog (2) plaatsen. Kort maar krachtig kunnen we deze uitermate sportieve reis wel noemen. Het spectaculaire bergland van Armenië en de bijzondere oude christelijke samenleving gaan er samen voor zorgen dat deze reis de perfecte mix wordt van natuur en cultuur. Daar komt bij dat de reis geleid wordt door de sportieve reisleider Rick, voor wie deze reis op het lijf geschreven is.


De lange christelijke geschiedenis van Armenië is terug te zien in de vele oude kerken, kloosters en kathedralen. En als het om spectaculair landschap gaat: net over de grens met Turkije ligt de Ararat, die vanuit Armenië te bewonderen is. De berg is zelfs tot nationaal symbool bestempeld, wat gezien de ligging een beetje merkwaardig aandoet. Wel binnen de landsgrenzen ligt het Sevanmeer, een van de hoogst gelegen meren ter wereld. We kunnen kamperen aan de oevers, een duik nemen in het frisse water en de archeologische vondsten bekijken die tevoorschijn kwamen bij het zakken van het waterpeil. Ook hopen we een bezoek te brengen aan de hoofdstad Yerevan.

 

Als de situatie het toe laat brengen we tenslotte een bezoek aan de etnisch-Armeense enclave Nagorno-Karabach (formeel Azerbeidzjaans grondgebied).

 

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor vervoer, maaltijden en overnachtingen.

Anno 2017 is voor Armenië geen visum meer vereist.

Terug naar het reisoverzicht